Pretraga

Veliki faks želi olakšati početak brucošima: Organizirali im pripreme za najteži kolegij

A- A+

Ako studirate ekonomiju ili imate prijatelja koji je na Ekonomskom u Zagrebu, onda zasigurno znate da mnogi tamošnji studenti muku muče s kolegijem matematike. Kako bi brucošima olakšali početak studiranja, taj fakultet organizirao je online pretkolegij Osnove matematike.

dvorana predavanje

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Za otprilike dva i pol tjedna službeno će započeti nova akademska godina. Svaki početak, pa tako i ovaj, poprilično je neizvjestan jer se studiranje uistinu poprilično razlikuje od srednje škole. Kako bi novi studenti što bolje i uspješnije krenuli u 1. godinu  studija, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu organizirali su svojevrsnu pripremu za jedan od kolegija koji među studentima stoje kao teži.

Naime, brucoši Ekonomskog u Zagrebu se tijekom rujna mogu uključiti u online pred-kolegij Osnove matematike.

Izdvojeni članak

Što se to događa na Ekonomiji? Više od 1.000 studenata stalo pred kamere

– Pred-kolegij je osmišljen za sve studente koji upisuju 1. godinu Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Poslovna ekonomija odnosno Integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Ekonomija. Sudjelovanje nije obavezno, no kvalitetna priprema će vam pomoći da spremnije prionete novim izazovima koji vas čekaju u prvom semestru te uspješnije savladate gradivo iz svih kolegija koji primjenjuju matematiku, posebno kolegij Matematika, javljaju s Ekonomskog.

Ovaj pretkolegij već je počeo, studenti mu pristupaju logiranjem u sustav za e-učenje Merlin, a za pristup sustavu koriste se  AAI podaci koje su studenti dobili prilikom upisa.