Pretraga

Veliki SC studentima podijelio preko 100.000 eura: Evo koji projekti dobivaju novac

A- A+

Studentski centar u Osijeku objavio je rezultate natječaja za dodjelu financijskih sredstava studentskim projektima. Tako je studentima, studentskim udrugama ili studentskim zborovima fakulteta podijeljeno preko 100.000 eura, a novac dobiva 71 studentski projekt. Riječ je o novcu koji SC dobiva kao posrednik pri obavljanju studentskih poslova i čiji su dio dužni ulagati u studentski standard.

Novi studentski kampus u Osijeku. Foto: Ivor Kruljac/Srednja.hr

Nešto više od 100.000 eura podijelio je Studentski centar (SC) u Osijeku studentima za svoje aktivnosti. Naime, prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova Studentski centri dužni su raspodijeliti naknadu od 0,5 posto za posredovanje pri obavljanju studentskih poslova u studentski standard, odnosno u aktivnosti koji provode studenti za studente.

Tako su novčane naknade, u rasponu od 170 do gotovo 10.000 eura, dobili za svoje projekte studentski zborovi, studentske udruge ili studenti Akademije za umjetnost i kulturu, Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek i Odjela za kemiju. Novac su dobili i studenti s FERIT-a, Filozofskog u Osijeku, Kineziološkog, Fakulteta primijenjene matematike i informatike, Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska, Medicinskog fakulteta, Odjela za biologiju i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek. Ukupni broj projekata koji su dobili financije je 71.

Izdvojeni članak

Gasi se aplikacija kojom su studenti digitalno potpisivali ugovore za posao: SC pokreće svoj sustav

– Projekti koji nisu prihvaćeni su svi ostali koji su odbijeni jer se radi o putovanjima, nabavi opreme, najmu prostora i trošku jela i pića, projekti bez jasne studentske aktivnosti i projekti koji su prijavljeni izvan roka. Za prijavljene projekte koji su odobreni i održani prijavitelji moraju žurno dostaviti izvješće i račune potrošenih sredstava kako bi im se sredstva uplatila. Ako se navedeno ne dostavi, s prijaviteljima neće biti potpisan ugovor o dodjeli sredstava niti će im sredstva biti dodijeljena, stoji u obavijesti osječkog SC-a.

Na natječaj su se mogli prijaviti studenti koji studiraju na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku i koji članovi su isključivo SC-a u Osijeku ili Student servisa u Požegi. Projekti za koje su studenti dobili novac moraju biti realizirani do kraja kalendarske 2024. godine. Popis svih projekata koji su dobili novac možete pogledati u dokumentu ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab