Pretraga

Veliki uspjeh Algebrinog studenta: Antun Nemanić osvojio 3. mjesto na europskom prvenstvu mladih IT-ovaca

A- A+

Antun Nemanić, student računarstva na Visokom učilištu Algebra, osvojio je visoko treće mjesto na natjecanju ‘NetRiders’ kojeg svake godine organizira korporacija ‘Cisco’, a na kojemu se natječu najbolji mladi “mrežaši”, tj. stručnjaci za računalne mreže. Studenti Visokog učilišta Algebra na ovom međunarodnom natjecanju redovito sudjeluju već više godina, no ovo je dosad najbolji plasman nekog hrvatskog natjecatelja.

Osim Antuna koji je slavio trećim mjestom na ovom prestižnom natjecanju mladih IT-profesionalaca, razloga za slavlje imao je i naš prošlogodišnji predstavnik Matej Maček kojemu je ponuđeno sudjelovanje u inženjerskom inkubatoru Cisca. 

Izdvojeni članak

Zagrebački studenti zabilježili veliki uspjeh u Formuli student na britanskom Silverstoneu

Prošlogodišnjim natjecateljima ponuđeno sudjelovanje u inženjerskom inkubatoru

Osim mentora Silvija Papića – voditelja katedre za računalne mreže na Visokom učilištu Algebra, Antunu je pomogao i stariji kolega, također student Matej Maček, koji je prošle godine na istom natjecanju osvojio deveto mjesto, a koji je upravo ovih dana zahvaljujući tom uspjehu prošao sve zadatke i dobio poziv i za intervju za Ciscov inkubator za inženjere.

– Ovi uspjesi na međunarodnim natjecanjima dokazuju da studenti tijekom studija na Visokom učilištu Algebra dobivaju široka znanja iz područja svih IT tehnologija ne samo računalnih mreža već i iz područja svih operacijskih sustava i da se s tim znanjima posve ravnopravno mogu nositi s drugim vrhunskim natjecateljima na ovakvim natjecanjima, ali i da im ta znanja pomažu da se po završetku studija brzo zaposle, istaknuo je u priopćenju Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Izdvojeni članak

Algebra pokrenula novi studij digitalnog marketinga s inovativnom domenom

20 najboljih u finalu

Samo natjecanje Cisco NetRiders vrlo je zahtjevno i sastoji se od tri kruga. Prva dva su rješavanja pitanja i postavljenih zadataka, a najboljih 20 ulaze u finale. Finale je posebno interesantno jer uključuje, osim pitanja kao u prva dva kruga, videokonferencijski poziv sa tročlanim žirijem u kojem je potrebno održati prezentaciju o pristupu rješavanju zadatka koji svaki natjecatelj dobije 24 sata prije prezentacije. To ostavlja kratki rok za pripremu prezentacije, ali po svemu sudeći Antun je i taj dio uspio kvalitetno napraviti, a i sam ga je naveo kao najzahtijevniji dio natjecanja. 

– Kako sam prošle godine osvojio prvo mjesto u Europi na osnovnoj, Cisco CCENT, razini NetRidersa, imao sam početno iskustvo u načinu provedbe ispita i oblicima zadataka. Od ciljanog pripremanja prolazio sam kroz područja iz kojih sam bio svjestan slabijeg znanja. Volio bih istaknuti da su znanja koja sam upotrijebio na ovogodišnjem natjecanju stečena isključivo tijekom studija na Algebri, bez prethodnih ili paralelnih iskustava s mrežnim tehnologijama u životu. To je vrlo dobar pokazatelj kvalitete ovog studija, tvrdi Antun.