Pretraga

Zagrebački studenti zabilježili veliki uspjeh u Formuli student na britanskom Silverstoneu

A- A+

Zagrebački FSB-ovci natječu se sa svojim bolidima na Silverstoneu od 2006., a ove su godine na toj trkaćoj stazi u Velikoj Britaniji osvojili visoko deseto mjesto od ukupno 106 prijavljenih timova. FSB Racing Team osnovan je prije deset godina u sklopu neprofitne udruge HSASF koju uz FSB-ovce čine i FER-ovci, studenti Ekonomije te ZŠEM-a. U videu ispod provjerite kako je izgledalo ovogodišnje natjecanje na Silverstoneu održano do 9. do 13. srpnja.

Zagrebački FSB Racin Team osvojio je deseto mjesto na natjecanju studentskih formula koje se održavaju na britanskoj trkaćoj stazi Silverstone. Od prvog bolida ‘Kune’ s kojom su zagrebački studenti prvi put sudjelovali na Formuli student prošlo je osam godina, a ovogodišnje natjecanje od 9. do 13. osvojili su Nizozemci s Delftskog tehnološkog sveučilišta.

Izdvojeni članak

FSB Racing Team: Fesbovci se svojom formulom utrkivali na Silvestoneu


Desetljeće postojanja FSB Racing Teama

FSB Racing Team je osnovan prije deset godina u sklopu neprofitne udruge ‘Hrvatska studentska asocijacija strojarskog fakulteta’. Trenutno ga čine članovi s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, Ekonomskog fakulteta, Zagrebačke škole ekonomije i managementa, te surađuju i sa studentima FER-a.

Na Formuli jedan ukupno je sudjelovalo 106 timova iz čak 38 zemalja svijeta. Srebrni su bili Nijemci sa Sveučilišta Stuttgart, dok su na trećoj poziciji završili studenti s Karlsruhe tehnološkog sveučilišta.

Na britanskom Silverstoneu ocjenjivali su se bolidi prema brzini, akceleraciji, dizajnu, troškovima izrade te prezentaciji, ali i upravljanju i izdržljivosti kroz nekoliko ograničenih utrka.

Uzmemo li u obzir prošlogodišnji plasman zagrebačkih studenata kada su od 103. tima završili tek na 24. mjestu, svakako možemo biti zadovoljni i sretni zbog ovogodišnjeg plasmana.