Pretraga

Vijeće studenata održava 50. sjednicu kojom žele obilježiti svoj uspješan rad i zalaganje za studente stručnih studija

A- A+

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske organizira Svečanu 50. sjednicu koja će se održati 13. svibnja 2019. u Hrvatskoj gospodarskoj komori (Rooseveltov trg 2, 10 000 Zagreb) s početkom u 10 sati. Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske je studentsko tijelo koje predstavlja više od 45 tisuća studenata stručnih studija u sustavu visokog obrazovanja.

– Održavanje ove sjednice od velikog je značenja, kao kvalitetnog motivatora, za okupljanje sudionika visokoobrazovnog sustava na svim razinama, od studenata i dekana visokoobrazovnih institucija, do predstavnika dionika Vijeća iz javnog sektora i predstavnika poslodavaca i neprofitnih organizacija, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak povodom davanja pokroviteljstva.

Uvodne će govore uz predsjednika Vijeća studenata Dominika Ivkošića održati: prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih učilišta Republike Hrvatske; Jasminka Martinović, direktorica granskih udruga Hrvatska udruga poslodavaca i prof. dr. sc. Branka Ramljak, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja. “Društveno korisno učenje i visoko obrazovanje” naziv je predavanja koje će održati pomoćnica direktora Instituta za razvoj obrazovanja Nina Vranešević Marinić, a koje će se održati nakon uvodnih govora.

Izdvojeni članak

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola: ‘Ne želimo novac, nego vertikalnu prohodnost i skončati diskriminaciju’

– Svečanom 50. sjednicom simbolično želimo obilježiti uspjehe koje smo postigli i aktivnosti kojima smo branili i unapređivali interese studenta stručnih studija u Hrvatskoj. Upravo raznolikošću prisutnih javnosti i dionika te raznovrsnosti sektora iz kojih sudionici dolaze vidimo kao priliku za jačanje suradnji u resoru obrazovanja i realnom poslovnom sektoru te vjerujemo kako će stručna i šira javnost prepoznati dosadašnje napore, istaknuo je zamjenik predsjednika Organizacijskog odbora Ivan Biošić.

Svečana 50. sjednica okupit će gotovo 150 sudionika visokoobrazovnog sustava – od studenata i dekana visokoobrazovnih institucija, do predstavnika kreatora politika visokog obrazovanja, dionika Vijeća iz javnog sektora, predstavnika poslodavaca te neprofitnih organizacija. Sjednica se održava pod posebnim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a glavni pokrovitelji su Addiko Bank Hrvatska d.d., Jamnica d.d., Hrvatska gospodarska komora i Vijeće veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske, a prepoznavši važnost ovoga događaja, svoju su mu podršku pružili i Hrvatska udruga poslodavaca te Institut za razvoj obrazovanja.

Svečanu 50. sjednicu obilježit će i panel rasprava na kojoj ćemo biti u prilici čuti o stručnoj praksi sa stajališta različitih resora. Uz panel raspravu sudionici će imati priliku doznati o društveno korisnom učenju u visokoobrazovnoj zajednici kao novom društveno odgovornom modelu visokih učilišta, istaknula je članica Organizacijskog odbora za program i sudionike Katarina Šarac.

Panel raspravi na temu “Važnost stručne prakse u pripremi za tržište rada” će prisustvovati dekan Edward Bernays University Collegea doc. dr. sc. Damir Jugo, državna tajnica prof. dr. sc. Branka Ramljak uime Ministarstva znanosti i obrazovanja, specijalist za marketing Tamara Zvonarek iz Addiko Bank Hrvatska, direktorica granskih udruga Hrvatske udruge poslodavaca Jasminka Martinović te predsjednik Vijeća studenata Dominik Ivkošić.

Za više informacija o Svečanoj 50. sjednici možete posjetiti mrežne stranice Vijeća studenata na ovoj poveznici.