Pretraga

Više od 45.000 studenata dobilo je novog predstavnika – Dominika Ivkošića

A- A+

Preko 45.000 studenata veleučilišta i visokih škola dobilo je svog novog predstavnika, Dominika Ivkošića. Student Veleučilišta u Rijeci novi je predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola, a uz njega su ovih dana izabrani i drugi članovi predsjedništva tog tijela.

Foto: Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola RH

Na prošlotjednoj sjednici Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH, izabrano je predsjedništvo tog tijela koje predstavlja preko 45.000 studenata. Novi predsjednik je Dominik Ivkošić s Veleučilišta u Rijeci. Njegova zamjenica iz reda privatnih visokih učilišta je Matea Ivanković s Veleučilišta u Bjelovaru, te iz reda državnih visokih učilišta Ivan Iviček s Veleučilišta u Karlovcu. Na izbornoj sjednici prisustvovalo je 14 studentskih predstavnika članica Vijeća s pravom glasa.

Izdvojeni članak

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola političarima postavilo 10 pitanja: Evo što su im odgovorili

– Iznimna mi je čast bila prisustvovati izbornoj sjednici Vijeća studenata kao kandidat za predsjednika Vijeća studenata, a za što su mi na kraju i ukazali povjerenje članovi Vijeća. Bit će mi veliko zadovoljstvo voditi nacionalno tijelo koje predstavlja više od 45 tisuća studenata, uz kolegice i kolege u vodstvu. Smatram da je sastavljeno kvalitetno vodstvo s ozbiljnim planom rada i razvoja kako bi opravdali epitet ‘najaktivnijeg studentskog predstavničkog tijela’ u Hrvatskoj. Nastavljamo raditi u još snažnijem tonu te razvijati nove projekte i glasno se boriti za prava studenata, poručio je Ivkošić.

Dosadašnja predsjednica Dora Miketek je nakon odrađenog mandata u Vijeću studenata i dugog bavljenja studentskim aktivizmom otputovala na diplomski studij u Veliku Britaniju. Ondje je već izabrana za nacionalnog delegata u ‘National Union of Students‘. Ipak, ostaje aktivna i u Vijeću studenata i to na poziciji savjetnice predsjednika.

– Čestitam od srca svim izabranim starim i novim kandidatima i želim im uspješnu akademsku godinu. Koristim priliku kako bih rekla hvala svima koji su kreirali bolji studentski standard i razvijali Vijeće studenata proteklih godinu dana i vjerujem kako će cjelokupno Vijeće nastaviti ispravnim putem u budućnosti s kolegom Ivkošićem, kaže Miketek.

Ovaj mandat Vijeće studenata preselit će svoje sjedište u Rijeku na Veleučilište u Rijeci.

– Bez obzira na mjesto gdje smo, Vijeće studenata će se i dalje pomoću svih svojih resursa zalagati i boriti za studentska prava, standard, kvalitetu, ispravne politike te uključivost i integritet studenata stručnih studija veleučilišta i visokih škola na prostorima Republike Hrvatske, poručuju iz Vijeća studenata.

Izabrani i voditelji ureda Vijeća

Osim spomenutih članova predsjedništva izabrana je i tajnica Vijeća Katarina Šarac s Veleučilišta Velika Gorica. Novo vodstvo čine i voditelji ureda Vijeća studenata: Filip Vlajsović, voditelj Ureda pravobranitelja; Ivan Pnjak, voditelj Ureda za razvoj projekata i studentske udruge; Ciprijan Crljenko, voditelj Ureda za međunarodnu suradnju; Karla Gregl, voditeljica Ureda za društvene aktivnosti; Ivan Biošić, voditelj Ureda za odnose s javnošću; Duje Skender, voditelj Ureda za IT i Katarina Nekić, voditeljica Ureda za studentski standard i kvalitetu.