Pretraga

Zagrebački fakultet poklanja tablete za 50% najboljih na upisima

A- A+

Studiranje u 2020. godini u potpunosti je drugačije od studiranja prije samo desetak godina. Najveću ulogu u tome je odigrala digitalna tehnologija, koja se uplela u sve sfere života, pa je tako postala i jedna od ključnih stvari u studentskom životu. To su dobro primijetili i na Šumarskom faksu pa su tako ove godine odlučili čak 50% najboljih upisanih studenata u ljetnom roku nagraditi novim tabletima!

Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ove godine je odlučio nagraditi najbolje – najboljih 50% studenata upisanih na sveučilišne preddiplomske studije u ljetnom upisnom roku dobiva tablete. Kako su nam rekli, tableti bi studentima trebali olakšati pristup web stranici i društvenim mrežama fakulteta te komunikaciju s profesorima.

Također, tablete će studenti moći koristiti i u nastavi gdje će im pomoći u praćenju nastave, ali i za bolju i kvalitetniju izradu vježbi i seminarskih radova te za pripremu ispita. Biti u koraku s tehnologijom je danas jedna od glavnih zadaća ako želite biti u trendu, a Šumarski faks je odlučio poduzeti ozbiljne korake u tom smjeru.

Na Šumarskom je na preddiplomskoj razini moguće upisati tri preddiplomska sveučilišna studija ŠumarstvoUrbano šumarstvo, zaštita prirode i okoliša i Drvna tehnologija te jedan preddiplomski stručni studij Drvna tehnologija (dislociran u Virovitici i u Vinkovcima).

Izdvojeni članak

Sve što niste znali o studiranju na Šumarskom faksu

Koji su uvjeti za upis?

Budući da je riječ o fakultetu zagrebačkog Sveučilišta, za upis je potrebno položiti državnu maturu. Među predmetima koje je potrebno položiti jesu Hrvatski jezik, Matematika i Engleski jezik i to na B razini. Nije potrebno polagati nikakav prijemni ispit, tako da svi koji se žele upisati na Šumarski mogu svu energiju usmjeriti na dobru pripremu za maturu.

Oni koji upišu Šumarski mogu očekivati nesvakidašnje studiranje – puno terenskih nastava i nastave u prirodi, upoznavanje svih dijelova Hrvatske i šire, proučavanje raznih biljaka i životinja. Zgrada faksa nalazi se na najboljoj mogućoj lokaciji – odmah pored Maksimirske šume, a kako su nam studenti rekli, to je posebno lijepo u proljeće i ljeto.

Sam Šumarski fakultet po cijeloj Hrvatskoj ima svoje nastavno-pokusne šumske objekte u kojima se izvodi terenska nastava. Ti objekti nalaze se na vrlo lijepim i ‘šumskim’ lokacijama kao što su Zalesina u Gorskom Kotaru, u uvali Sveta Mara na otoku Rabu, u Lipovljanima ili u mjestu Velika na Papuku. Tako studenti mogu, osim ljepota Hrvatske, od terenske nastave očekivati i dobro opremljene prostore za učenje i smještaj u samom središtu predmeta proučavanja – u šumi!

Nastavno-pokusni šumski objekt u Velikoj

Nastavno-pokusni šumski objekt u na Rabu

Što nakon diplome?

Po završetku diplomskih studija Šumarskog faksa dobiva se diploma magistra inženjera, a broj zanimanja kojima se studenti mogu baviti nakon diplome prilično je velik. Tijekom studiranja na određenim studijima uči se raditi s najnovijim tehnologijama i u različitim računalnim programima tako da su nakon studija studenti u potpunosti osposobljeni za rad u šumarskoj ili drvnotehnološkoj struci.

S diplomom Šumarskog fakulteta se moguće vrlo jednostavno zaposliti i u inozemstvu. Naime, nakon završetka svih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija dobiva se inženjerska iskaznica FEANI. Njome je olakšana mobilnost svih prvostupnika inženjera i magistara inženjera unutar Europske Unije, što uključuje brzo dokazivanje razine obrazovanja u inozemstvu i brzo dokazivanje kompetentnosti prilikom zapošljavanja.

Ako razmišljaš koji studij upisati i nisi siguran oko svog odabira, baci oko na sve što ti Šumarski može ponuditi. I samo još jedna mala napomena – prije upisa svakako nabavi gojzerice, sigurno ćeš ih trebati!