Pretraga

Zagrebački FER-ovci potvrdili dominaciju još jednom pobjedom na Elektrijadi

A- A+

Studenti zagrebačkog FER-a i ove su godine dokazali da su na samom vrhu Elektrijade. Međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta održano je u Mađarskoj od 7. do 12. svibnja, a studenti iz Zagreba su u sportu kao i u generalnom plasmanu zasjeli na prvo mjesto, dok su po znanju drugi u regiji.

Foto: Facebook

Ovogodišnje Međunarodno sveučilišno natjecanje studenata elektrotehničkih fakulteta održano u Mađarskoj prilika je koju su iskoristili zagrebački studenti FER-a kako bi obranili prošlogodišnji naslov pobjednika na Elektrijadi.

Izdvojeni članak

FER-ovci brane naslove na Elektrijadi: Žele dokazati da nisu slučajno pomeli prošlogodišnju konkurenciju u svim kategorijama

Navedeno sveučilišno natjecanje održavalo se od 7. do 12. svibnja 2014. u mađarskom Siofoku gdje se okupilo 1 300 studenata sa 17 fakulteta iz cijele regije.

FER je od samih početaka sudjelovao na organiziranim Elektrijadama, a nakon 20-ak godna pauze, njihovi studeni ponovno su redoviti sudionici ovog međunarodnog natjecanja. Budući da su prošle godine zasjeli na prvo mjesto, ovaj put su dokazali kako se nije radilo o slučajnosti pa su u svojoj natjecateljskoj karijeri nanizali još jedan pobjednički naslov Elektrijade.

U natjecanju u sportu zagrebački studenti elektrotehnike osvojili su prvo mjesto, s tim da su splitski FESB-ovci zasjeli na treću poziciju. Kad je u pitanju znanje, od FER-ovaca su bili bolji jedino elektrotehničari iz Beograda, a u generalnom plasmanu zagrebački studenti su ponovno proglašeni pobjednicima Elektrijade 2014.