Pretraga

Zagrebački FER-ovci s uvjerljivo najboljim znanjem informatike u Srednjoj Europi

A- A+

Srednjoeuropsko studentsko ACM natjecanje (CERC 2014) koje se održalo u Krakowu od 14. do 16. studenoga pohodila su tri zagrebačka tima među kojima su u pobjednici. Naime, tim sačinjen od FER-ovaca Stjepana Glavine, Ivana Katanića i Gustava Matula bio je najbolji u konkurenciji od 79 ekipa iz sedam srednjoeuropskih zemalja. Druga dva tima sa zagrebačkog Sveučilišta zauzela su četvrto i deveto mjesto.

Foto: www.hsin.hr/ Pobjednički tim čine FER-ovci: Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula

Studenti sa Sveučilišta u Zagrebu još jednom su dokazali svoju kvalitetu pobjedom na Srednjoeuropskom studentskom ACM natjecanju (CERC) održanom od 14. do 16. studenoga u Krakowu. Na CERC-u 2014. natjecalo se 79 timova među kojima su tri bila iz Zagreba a osvojili su prvo, četvrto i deveto mjesto.

Izdvojeni članak

Tri hrvatska maturanta osvojila medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi

Domaćin natjecanja bio je Theoretical Computer Science Department @ Jagiellonian University, a samo natjecanje se održalo na Fakultetu matematike i računarstva na istom Sveučilištu. 

Zagreb na čelu Srednje Europe

Timovi su doputovali iz sedam srednjoeuropskih zemalja (Austrija, Češka, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Slovačka i Slovenija), među kojima je uvjerljivo pobijedio zagrebački tim kojeg čine studenti prve i druge godine diplomskog studija FER-a.

Natjecanje se sastojalo od timskog rješavanja 12 problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi u programskim jezicima C/C++/Java, pod operativnim sustavom Linux na jednom računalu u trajanju od pet sati.

Prvoplasirana ekipa u sastavu Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Gustav Matula ovom pobjedom je izborila mjesto u finalu Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja koje se održava od 16. do 21. svibnja u Maroku. Iako su i ostali timovi sa zagrebačkog sveučilišta dovoljno visoko plasirani za finale, pravila nalažu da samo jedan tim po sveučilištu može izboriti pravo na nastup u završnici natjecanja.

Četvrto mjesto – tim 2: Mislav Balunović (PMF-MO), Ivica Kičić, (PMF-FO) i Marin Tomić (PMF-MO)

Postajemo domaćini CERC-a 2015-2017

Zagrebačke studente na ovom natjecanju vodio je stručni voditelj Goran Žužić, a odgovorni voditelj bio je Krešimir Malnar. Svoj doprinos ovom uspjehu dali su i članovi Organizacijskog odbora CERC-a 2015-2017 koje će se sljedeće tri godine održati u Zagrebu.

Za odličan nastup zagrebačkih studenata informatičara na ovom regionalnom natjecanju pobrinuo se Hrvatski savez informatičara. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružili su MZOS i Hrvatska zajednica tehničke kulture.

Deveto mjesto – tim 3: FER-ovci Matija Milišić, Antun Razum i Tomislav Tunković