Pretraga

Zagrebačko Sveučilište s Veterinarskim fakultetom osnovalo tvrtku

A- A+

HighTechVets nova je razvoja tvrtka zagrebačkog sveučilišta i tamošnjeg Veterinarskog fakulteta. Cilj cijelog pothvata je proširiti korištenje sustava VetDiary, koji je rezultat rada na znanstvenom projektu, na što veći broj veterinara u Hrvatskoj, a u budućnosti i na zemlje u regiji.

Izdvojeni članak

Budući pravnici najviše problema na prijemnom imali s vokabularom

HighTechVets naziv je iza kojeg se krije nova razvojna tvrtka u vlasništvu Sveučilišta u Zagrebu i Veterinarskog fakulteta.
Znanstvenici sa zagrebačke Veterine u suradnji s Hrvatskim veterinarskim institutom planiraju primjenom novih tehnologija promijeniti način rada veterinarske struke.

– Stvarnu korist od projekta imat će potrošači, proizvođači i prerađivači hrane te znanstvenici, odnosno svi sudionici u lancu prehrane. Ovim jedinstvenim europskim projektom u Hrvatskoj bi se uspostavila iznimno djelotvorna veterinarska platforma i sustav praćenja i uzbunjivanja prilikom izbijanja opasnih bolesti, navode osnivači te ističu da bi set ime postavili novi standardi, a hrvatska veterinarska struka učinila prepoznatljivom u Europi i svijetu.

Cilj cijelog pothvata je proširiti korištenje sustava VetDiary, koji je
rezultat rada na znanstvenom projektu, na što veći broj veterinara u
Hrvatskoj, a u budućnosti i na zemlje u regiji.
Senat Sveučilišta u Zagrebu prijedlog za osnivanje tvrtke prihvatio je na izvanrednoj sjednici 30. lipnja.