Pretraga

Zagrebačka gimnazija organizira veliko okupljanje bivših maturanata, pripremaju im bogat program

A- A+

Nakon 30 godina alumni I. gimnazije u Zagrebu imat će priliku vratit se u svoje školske klupe i prisjetiti se svojih srednjoškolskih dana i mladosti. Naime, Prva je pozvala generaciju 1990. – 1994. na prvo organizirano okupljanje maturanata, tijekom kojega će imati prilike uključiti se i u rad Zaklade I. gimnazije Akica. Osim toga, ove godine Prva obilježava 170 godina svog postojanja, a tim povodom priprema i posebnu publikaciju.

Prva gimnazija u Zagrebu

Prva gimnazija u Zagrebu | foto: srednja.hr

Alumni I. gimnazije u Zagrebu moći će idućeg petka, 14. lipnja sjesti u klupe svoje Škole. Riječ je o onima koji su prije 30 godina završili srednju školu. Naime, Prva je za njih organizirala prvo takvo okupljanje maturanata.

– Dobro nam došli, generacijo 1990.-1994., poručuju iz I. gimnazije.

Alumni će imati priliku podržati Zakladu I. gimnazije Akica

Za bivše učenike koji su sada na pragu 50-ih pripremljen je bogat program u kinodvorani Prve. Okupljanje će započeti prisjećanjem na zajedničke trenutke, održat će se i kratki glazbeno-scenski program te upoznavanje s radom škole i Zakladom Akica. Riječ je o Zakladi iz 2020. godine koja je nastala zahvaljujući ušteđevini gospođe Ivanke Canki, koju je ostavila I. gimnaziji. Njome se pomaže u školovanju učenika slabijeg imovinskog stanja ili onima bez roditelja.

Nedavno, u razgovoru za srednja.hr, ravnateljica I. gimnazije, Dunja Marušić Brezetić otkrila je da će se sredstva za Zakladu moći prikupljati i tijekom alumni večeri za trideset godina mature. Dakle, bivši maturanti će imati priliku uključiti se u rad Zaklade dobrovoljnim prilozima.

Izdvojeni članak
Vjekoslav Šubić

Umirovljenik oporukom zagrebačkoj školi ostavio pola stana: ‘Jako sam zahvalna i ganuta’

‘Jubilarno, Prva!’

Od Male realke do Velike realke, pa Kraljevske realne gimnazije, kasnije Kraljevske prve muške realne gimnazije kroz Austro-Ugarsku Monarhiju, Kraljevinu SHS, Kraljevinu Jugoslaviju pa sve do Republike Hrvatske, uz brojna seljenja, I. gimnazija ove godine slavi 170 godina svoga postojanja.

Tom prigodom, Prva je pozvala sve sadašnje i bivše učenike te djelatnike da zajedničkim uspomenama i znanjem kreiraju posebnu publikaciju pod nazivom ‘Jubilarno, Prva!’.