Pretraga

Zanima te najmodernija tehnologija? Prijavi se na ljetnu školu, dolaze mladi iz cijelog svijeta

A- A+

Osmu godinu za redom, Sveučilište Algebra u srpnju organizira ljetni program međunarodne ljetne škole – Algebra International Summer School u okviru kojeg studenti imaju priliku steći nova znanja i vještine iz područja digitalnih tehnologija, upoznati nove ljude iz čitavog svijeta i povezati se s poslodavcima iz IT industrije.

Foto: Sveučilište Algebra

Algebrina ljetna škola jedinstven je program u Europi koji se održava od 1. do 27. srpnja na čak dvije lokacije – na Algebrinom modernom kampusu u Zagrebu i u Šibeniku. Studente očekuje idealan spoj inovativnih tema i ljetne atmosfere.

U sklopu programa, studenti upisuju jedan od modula iz područja digitalnih tehnologija: Artificial Intelligence, Cyber Security, Creativity and Storytelling for Marketers, Game Design, Data-Driven Storytelling, Digital Sculpting Fundamentals, Internet of Things and Artificial Intelligence i Mobile Application Development.

– Modul koji sam pohađao bio je fokusiran na Data-Driven Storytelling. Zadovoljan sam vrlo konkretnim pristupom Algebrinih predavača, prolazili smo kroz stvarne primjere i probleme te sad znam kako upravljati podacima na kreativan način, što ću koristiti i u svom poslovanju, rekao je Kevin koji je u Algebrinu ljetnu školu došao iz Njemačke.

Foto: Sveučilište Algebra

Nastava se održava na engleskom jeziku što studentima pruža dodatnu mogućnost da razviju vještine komunikacije u multikulturalnom okruženju. Algebrinu ljetnu školu pohađaju studenti iz SAD-a, Kanade, Velike Britanije, Meksika, Francuske, Kine te Južne Koreje, što je dokaz kvalitete i prepoznatljivosti programa na svjetskom tržištu. Svake godine raste interes stranih studenata za Algebrin ljetni program, tako se i ove godine očekuje više od 100 studenata s pet različitih kontinenata.

Strani studenti također imaju priliku pohađati dodatni modul Croatian Language and Culture, naučiti osnove vokabulara i upoznati bogatu hrvatsku povijest i kulturu. Po završetku programa, studentima će biti dodijeljeno minimalno 6 ECTS bodova i službeni certifikat o uspješnom stjecanju novih vještina iz odabranog mikro područja.

Druženje s vršnjacima u međunarodnom okruženju prilika je za nova prijateljstva, networking, razmjenu ideja i novu inspiraciju za izgradnju karijere na globalnom tržištu. Više informacija o programu i načinu prijave nalazi se na službenoj web stranici.