Pretraga

Završavate li ili ste nedavno završili faks? A1 baš traži zaposlenike za poslove budućnosti

A- A+

Osam osoba s edukacijom iz STEM područja i pojedinih društvenih znanosti imat će priliku u A1 Hrvatska raditi na najnovijim tehnologijama, uz podršku mentora i brojne edukacije za usavršavanje. Riječ je o jednogodišnjem plaćenom programu s punim radnim vremenom, a prijaviti se mogu diplomanti i osobe s manje od godinu dana radnog iskustava.

Ivan Skender, A1 | foto: A1 Hrvatska

– Današnje tržište rada dinamičnije je nego što je ikada bilo. Zbog neprestanog napretka tehnologije stalno se pojavljuju novi poslovi, za koje je potrebno stjecati veliku količinu specijaliziranih vještina i znanja. Upravo zbog toga smo pokrenuli projekt A1 Start, koji služi kao most između obrazovnog i realnog sektora, gdje mladi stječu iznimno važno iskustvo u poslovima koji će formirati tržišta budućnosti. S ovime se nastavlja niz aktivnosti koje je pokrenula A1 Hrvatska kako bi javnosti približila poslove budućnosti i vještine nužne za njihovo obavljanje, kaže Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije A1 Hrvatske.

A1 Hrvatska ponovno pokreće program ‘A1 Start’, kojem je cilj pružiti mladim osobama bogato radno iskustvo na izazovnim i zanimljivim projektima iz područja podatkovne znanosti i podatkovne analitike. Osam osoba s edukacijom iz STEM područja i pojedinih društvenih znanosti imat će priliku raditi na najnovijim tehnologijama, uz podršku mentora i brojne edukacije za usavršavanje. Riječ je o jednogodišnjem plaćenom programu s punim radnim vremenom, a prijaviti se mogu diplomanti i osobe s manje od godinu dana radnog iskustava.

Prilika i za društvenjake sa STEM podlogom

Mladi koji će raditi na projektima iz područja podatkovne znanosti će tijekom prvih nekoliko mjeseci, najavljuju iz A1, učiti o Big dati, Pythonu za data science, strojnom učenju, naprednoj analizi podataka i obradi prirodnog jezika (NLP). Osim kroz formalne treninge, od početka će biti uključeni i u rad na konkretnim projektima uz podršku mentora. S prolaskom vremena i stjecanjem iskustva postat će punopravni članovi A1 agilnih timova koji rade na brojnim drugim projektima. Osim edukacija iz područja data sciencea, imat će priliku učiti i ostale vještine važne za uspjeh u poslovnom okruženju kao što su: storytelling, prezentacija, efikasna komunikacija, agilni način rada i slično.

Pripravnici u području podatkovne analitike također će od samog početka biti uključeni u stručne edukacije i praktični rad uz podršku mentora. U prvih par mjeseci bit će uključeni u treninge iz osnova Power BI-a, baza podataka, DWH sustava i SQL-a.

– Ono što će biti zajedničko svim mladim profesionalcima koji će biti uključeni u ovaj program je pristup vrhunskim mentorima, najnovijim tehnologijama, edukacijama i brojnim drugim pogodnostima, kao i ostali A1 zaposlenici, kažu iz A1.

Gradit ćete sustav koji razumije korisnike

Osobe s prethodnim znanjem iz SQL-a i Pythona imat će mogućnost rada na tri konkretna projekta: IVR VOICE BOT, gdje će sudjelovati u razvoju virtualnog asistenta koji odgovara na korisničke upite putem telefonskog poziva, LOGISTICS VISUAL RECOGNITION, koji uključuje optimizaciju procesa od naručivanja do knjiženja opreme uz praćenje stanja skladišta u realnom vremenu te NPS, projektu posvećenom razumijevanju korisnika na temelju njihovih interakcija s A1. Oni vješti u prikupljanju, organiziranju i tumačenju podataka sudjelovat će na projektima koji se bave segmentacijom korisnika, analitikom korisničkog iskustva, analitikom korisničkih interakcija, razvojem prediktivnih modela i sustava, razvojem modela o iskustvu zaposlenika.

Natječaj je otvoren do 5. rujna, do kada svi zainteresirani trebaju poslati svoj životopis i motivacijsko pismo. Nakon toga će sve prijave biti pregledane i najbolje će ući u uži izbor. Kako bi se utvrdilo koji kandidati i koji projekti će činiti najbolji „match“ provest će se testiranje stručnih znanja koja su relevantna za uspjeh, kao i psihološko testiranje. Slijede intervjui tijekom kojih će kandidati dobiti dodatne informacije o programu i projektima, a ujedno će biti prilika da A1 bolje upozna kandidate, njihovo obrazovanje i područja interesa. Prijave se odvijaju putem ovog linka.