Pretraga

Želiš biti poduzetnik, sportaš ili turistički stručnjak? Postoji studij koji objedinjuje svo troje

A- A+

Vjerovali ili ne, postoji studij i mjesto gdje su studenti zadovoljni učenjem matematike, računovodstva, statistike, financija, poduzetništva, a sve uz jako puno sati praktičnog rada i nastave. Dugo vremena smatrano najboljim i najozbiljnijim mjestom za studiranje odnosa s javnošću i PR-a, zagrebačko Veleučilište Edward Bernays od prošle akademske godine nudi i studije u području ekonomije – stručni prijediplomski studij Poslovno upravljanje i diplomski studij Vodstvo i menadžment.

Evo studija koji podjednako privlači buduće poduzetnike, sportaše i djelatnike u turizmu | Foto: Veleučilište Edward Bernays

Riječ je o specifičnom studiju koji su vrlo brzo prepoznali novi brucoši, a koji studentima sukladno programu, donose visoku satnicu praktične nastave i stručne prakse, suradnju s budućim poslodavcima, mogućnost odabira između 50 izbornih kolegija, a kreirani su tako da odgovaraju stvarnim potrebama tržišta rada i poduzetnika.

Kako ovo ne bi bio još jedan u moru članaka u kojima se piše, pisanja radi, provjerili smo što o ekonomiji na Bernaysu pred kraj prve godine kažu oni zbog kojih je studij i osnovan, te iz prve ruke otkrili što studentice i studenti misle, zašto je baš Veleučilište Edward Bernays pravo mjesto za njih, a i za nekoga od vas.

– Prije nego što sam krenula na početna predavanja, imala sam dvojbu oko toga hoću li uspjeti organizirati vrijeme i uskladiti sve obaveze. No, uz izuzetno izlaženje u susret i razumijevanje situacije svih profesora i predavača, uspjela sam svoje studentske dužnosti odraditi i bolje od očekivanog, naglasila je Mirna Kozina, studentica koja istovremeno radi na puno radno vrijeme.

Na pitanje ‘Je li prva godina studija opravdala očekivanja?’, ističe kako su očekivanja u potpunosti ostvarena, čak i više od toga.

Mirnino razmišljanje i zadovoljstvo studijem ekonomije na Bernaysu potvrđuje i Sara Sruk, koja ističe kako je vrlo zadovoljna i sretna jer uz učenje može biti dio studentske odbojkaške ekipe na Bernaysu te kako u tome ima punu podršku profesora i djelatnika.

4 u 1 studij ekonomije – četiri atraktivna smjera prijediplomskog studija

Posebnost ekonomije na Bernaysu mogućnost je specijalizacije u jednom od četiri smjera na trećoj godini prijediplomskog studija: Menadžment u turizmu, Menadžment u sportu, Menadžment održivog razvoja i Međunarodni menadžment. Široku mogućnost izbora i više različitih smjerova svi studenti navode kao ključni razlog upisa upravo ovog studija ekonomije.

Uz sve navedeno Sara naglašava kako ju je na upis motivirala i ambicija za pokretanjem samostalnog poslovanja.

– U životu bih htjela pokrenuti vlastiti posao i imati vodeću ulogu u tvrtki. Studij na Bernaysu pruža mi temelje i znanje koje ću trebati za ostvarenje tih ciljeva, rekla je.

Baš ekonomija na Bernaysu nudi širok spektar znanja iz poslovne ekonomije, poduzetništva i menadžmenta, strateškog i operativnog odlučivanja, kritičkog i kreativnog razmišljanja, ali i iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti, sociologije i psihologije.

Mentorska podrška i ugodna atmosfera

Uz iznimno kvalitetne i zanimljive profesore, predavače i zaposlenike, gotovo svi studenti posebno naglašavaju opuštenu atmosferu, pristupačnost i kolegijalnost svih na Bernaysu.

– Studiranje na Bernaysu je jako opušteno, predavanja su jako zanimljiva, a profesori su predani nama i našem uspjehu, ističe Antonio Čičić.

Antonijevo mišljenje dijeli i Mirna, naglašavajući kako je sve skupa zanimljivo, ali i pomalo izazovno.

– Stvarno mi se sviđa odabir kolegija i profesora. Za neke kolegije sam imala pretpostavku da će mi biti dosadni i teški za naučiti i položiti, ali su me ugodno iznenadili. Stručnost i iskustvo profesora, te način njihovog prenošenja na prvu ‘dosadnih’ informacija, donijele su mi novu percepciju i pogled, te sada priznajem da su mi potpuno promijenili mišljenje, kaže nam Mirna.

Od prakse do karijere već za vrijeme studija

Studenti Bernaysa već od prve godine počinju stvarati vlastitu poslovnu mrežu, povezivati se s budućim poslodavcima i surađivati s vrhunskim stručnjacima, kroz terenske nastave, ali i veliki broj sati obvezne stručne prakse.

– Studirati na Bernaysu je prije svega zabavno, svi su uvijek nasmiješeni i opušteni. Ali povrh svega korisno jer pravimo korak naprijed u poslovni svijet povezujući nas studente s osobama iz svijeta biznisa i ekonomije, bilo to s profesorima ili raznim programima koje Veleučilište organizira, zaključuje Lucija.

Želite se osobno uvjeriti u sve napisano, sve o studiju ekonomije na Bernaysu pronađite ovdje ili najbolje, jednostavno rezervirajte termin za osobni razgovor!