Pretraga

Želite Savu, a dobili ste Cvjetno? Možete ih zamijeniti, a za to ne morate ni otići do SC-a

A- A+

Privremeni rezultati natječaja za smještaj u studentske domove pristigli su jučer, a prema njima mjesto dobiva 6.580 studenata, dok ih je 3.046 ostalo ispod bodovne granice. Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u domove se mogu useliti do 10, listopada, a ako odluče rezervirati sobe, tada se trebaju useliti do 10. rujna, inače ta rezervacija propada. No, ako ste dobili mjesto u domu, u kojemu ne želite živjeti, zamjena je moguća.

Foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Objavljeni rezultati natječaja za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u 2019./2020.

Prilikom natječaja za ostvarivanje prava na smještaj u zagrebačkim studentskim domovima, studenti na obrascu koji predaju uz dokumentaciju označuju u koji od domova žele biti smješteni. Imaju pravo birati jedan od njih četiri: Studentski dom Stjepan Radić (Sava), Cvjetno naselje, SN ‘dr. Ante Starčević’ (Šara) i SN Lašćina.

Međutim te oznake nisu i garancija da ćete mjesto i dobiti u željenom domu. Nepisano pravilo Studentskog centra je da se najprije uzimaju u obzir želje starijih studenata, a tek onda brucoša, pa onda uvijek postoji određeni broj nezadovoljnika, koji žele ‘mijenjati dom’.
Srećom po njih, to i mogu učiniti.
– Slijedom brojnih upita, omogućeno je da studenti zahtjeve za premještaj donose osobno, šalju poštom ili putem e-maila ([email protected]). Napominjemo da zahtjeve za premještaj ispunjavaju studenti koji su ostvarili pravo na smještaj te imaju opravdani razlog zašto se žele preseliti iz jednog studentskog doma u drugi. Ne postoji vremenski rok u kojem se premještaj mora omogućiti, poručuju na svojim stranicama iz Studentskog centra Zagreb.

Obrazac zahtjeva za premještaj možete preuzeti ovdje.