Pretraga

Živite u studentskom domu i želite nešto promijeniti? Ovo je odlična prilika za vas

A- A+

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu poziva sve zainteresirane stanare studentskih domova da se prijave za članstvo u Studentskim odborima, organizaciji koja se brine o poboljšanju kvalitete života u domovima. Svaki studentski dom ima svoje predstavnike u Odboru, a ako se želite uključiti u rad jednog od njih, možete se prijaviti do 10. veljače. Požurite jer je ostalo još desetak mjesta.

studentski dom cvjetno naselje zagreb

Studentski dom Cvjetno naselje Zagreb | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr

Boravak u studentskom domu većini studenata donosi radost, ali istovremeno predstavlja i pravu životnu avanturu. Često se susrećemo s neobičnim situacijama i čudnim stvarima koje nas izluđuju, a ponekad se čudimo zašto se ništa nije poduzelo po tom pitanju. No, ključ je u tome da sami preuzmemo inicijativu i doprinesemo unaprjeđenju kvalitete života u studentskom domu. Zbog toga Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu poziva sve zainteresirane da se prijave i postanu članovi nekog od Studentskih odbora.

Što je Studentski odbor i čime se bavi?

Studentski odbor je organizacija čiji su članovi stanari studentskog doma, a brinu se za poboljšanje kvalitete života u studentskom domu. Prema Pravilniku o studentskim odborima pri studentskim domovima u Zagrebu, odbori se osnivaju radi ‘savjetovanja u rješavanju određenih pitanja iz djelokruga SC koja se odnose na studentski smještaj, osiguravanje pravodobnog upoznavanja s problemima studenata smještenih u studentske domove’.

Također, odbor skrbi i o specifičnim potrebama studenata smještenih u domove, na način da potiče razne aktivnosti studenata, a skrbi o informiranosti studenata, analizi stanja i izrade prijedloga rješenja Studentskom centru, upravi doma te ostalim nadležnim tijelima kod uočavanja problema te općim interesima studenata smještenih u studentski dom.

Izdvojeni članak
mirko bošnjak ravnatelj sc-a zagreb

Što zagrebački SC planira raditi u 2024.? Projekt za novi dom na Borongaju, obnova menze na Cvjetnom

Rok za prijave je do 10. veljače

Također, Odbor se sastoji od sedam članova, a svaki član mora biti smješten u određenom studentskom domu. Mandat članova Odbora traje godinu dana. Iz Studentskog zbora naglašavaju da je u Odboru studentskog doma ‘dr. Ante Starčević’ ostalo je šest slobodnih mjesta, u SD ‘Cvjetno naselje’ jedno mjesto, a u SD ‘Lašćina’ pet slobodnih mjesta.

Zainteresirani se mogu prijaviti do 10. veljače, a prijave se šalju na e-mail [email protected]. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, broj mobitela, studij, ime studentskog doma u kojem je kandidat smješten, kratko motivacijsko pismo, redni broj na listi rezultata Natječaja za smještaj u studentske domove, a ako je kandidat smješten na prijedlog Ministarstva (MZO) potrebno je priložiti i odgovarajuću potvrdu istog.