Pretraga

[LiDraNo 2018.] Nenad iz Crno bijelog svijeta je odrastao: Pogledajte kako sada izgleda ovaj maturant koji se sprema za ADU

A- A+

Ivan Validžić je 18-godišnji maturant Klasične gimnazije u Zagrebu, kojeg smo dobro upoznali putem serije Crno bijeli svijet, u kojem igra Nenada, odnosno zabavnog kolegu jednog od glavnih aktera Željka Kipčića – Žaca. Validžić je ulogu dobio putem javne audicije u osmom razredu, a četiri godine poslije sprema se za treću sezonu serije, ali i za državnu maturu te Akademiju dramske umjetnosti. Sreli smo ga na ovogodišnjem LiDraNu u Primoštenu, gdje se predstavio monologom Bog masakra autorice Yasmine Rezae te smo ga propitali o seriji, školi i glumačkim ambicijama.

LiDraNo otvorenje foto:Ivan Božić|srednja.hr

Premda mu je uloga u seriji Crno bijeli svijet prvi pravi televizijski angažman, glumačkog iskustva popularnom Nenadu ne nedostaje.

Pokušat ću s Akademijom, ali imam i druge izbore

Izdvojeni članak

O Crno-bijelom svijetu: Fantastična scenografija vjerno dočarava život mladih u 80-ima

– Bavim se glumom već desetak godina, budući da sam do unatrag dvije godine išao na dramsku u Dječje kazalište Dubrava, a prošle godine u ZKM. Sada više ne stignem, govori nam Ivan, usput otkrivajući i da se aktivno sprema za ADU.

Za to je angažirao i privatnog učitelja.

– S jednim glumcem se pripremam za akademiju privatno. Radimo vježbe govora, vježbe glasa, zapravo čitav glasovni aparat te monologe i pjesmu. Nadam se da ću na prijemnom barem pokazati svoje najbolje, a ako ne prođem, imam naravno i druge izbore, budući da je ovo zbog male kvote prenesigurno, naglašava Validžić.

Slijedom drugih izbora, priupitali smo Validžića, kakav je učenik i sprema li se već aktivno i za državnu maturu.

– Vrlo dobar sam učenik, a osim učenja u školi, za maturu se pripremam rješavajući testove koji su se pojavljivali prethodnih godina, objašnjava ovaj maturant Klasične gimnazije.

Ivan nam je rekao da je još kao dječačić imao i jedno kratko glumačko iskustvo pred kamerama pa smo iskopali i taj video. Uglavnom radilo se o seriji video klipova, koji su snimljeni na temelju učestalih upita i dilema, koje su građane mučile uoči ulaska Hrvatske u EU. Pa se tako u jednom pojavio i Validžić.

Iako je mnoge stvari iz 80-ih znao, neke su ga stvari ipak iznenadile

Izdvojeni članak

[TOP 5AK] Glavni glumac Crno-bijelog svijeta otkrio nam je svojih pet najdražih filmova

S obzirom da je serija Crno bijeli svijet za naše prilike itekako visokobudžetna, zanimalo nas je kako je Ivan dospio u seriju te kako gleda na to iskustvo, koje doduše još traje.

– Do serije sam dospio preko audicije, kao i svi drugi glumci, a na samu audiciju su me pozvali preko bakine prijateljice, koja me preporučila za casting. Prošašvši taj javni casting, čekao sam rezultate, koje sam, dobro se sjećam, doznao baš kada sam bio na pregledu kod okulista. Bio sam presretan saznavši da sam dobio ulogu. To je meni kao 14-godišnjaku izgledalo kao veliki izazov. Išao sam na dramsku u Dječje kazalište Dubrava tak da sam bio upoznat s glumljenjem na sceni, ali ovo mi je bio prvi put da glumim u nekoj seriji, koja je pravi posao, za koji dobivam i plaću pa sam se naravno odmah ozbiljno prihvatio toga, prisjetio se nekih detalja Ivan Validžić.

LiDraNo otvorenje foto:Duje Kovačević|srednja.hr

Zanimalo nas je i je li imao tremu prilikom snimanja serije, na što smo dobili pomalo neočekivan odgovor.

Nisam imao tremu dok smo snimali, jer sam znao da ako pogriješim možemo ponoviti snimanje, odnosno da imam pravo na pogrešku, dok je u kazalištu veća trema jer imaš samo jedan pokušaj, objasnio je Validžić.

Nisam znao za onu foru par-nepar registracije

S obzirom da je Ivan Validžić 1999. godište te je dakle rođen daleko poslije 80-ih, unutar kojih se odvija radnja serije Crno bijeli svijet, pitali smo ga je li ga neki podatak, okolnost, zanimljivost iznenadila nakon što se počeo upoznavati sa scenarijem.
– S glazbom i odjevanjem u 80-ima sam bio upoznat, ali svejedno kad sam došao na se i kad sam vidio kako izgleda garderoba, pomislio sam ‘Isuse gdje su ovo našli’… Ali ono o čemu zbilja nisam imao pojma je ova fora s par-nepar registracijama, to me jako iznenadilo, govori nam Ivan.
Podsjetimo odnosno utvrdimo – početkom osamdesetih Jugoslavija je ostala bez novca za naftu pa su vladale redukcije. Stoga su vozila mogla prometovati svaki drugi dan, ovisno od toga je li im registarska pločica završavala parnim ili neparnim brojem.

Na LiDraNou izveo Boga Masakra kojeg priprema i za prijemni na Akademiji

Kako smo napomenuli Ivana smo sreli na državnoj smotri LiDraNo u Primoštenu, gdje se predstavio monologom. Pitali smo ga je li zadovoljan kako je sve prošlo te koliko su uopće teške kvalifikacije za LiDraNo na državnoj razini.

– Nije jednostavno proći na županijskom jer dolaze ljudi iz cijelog Zagreba, koji su jednako tako perspektivni, dobri i imaju talenta. Nas je prolazilo 7 od negdje 25 kandidata. A što se tiče mog nastupa na državnoj smotri, izveo sam Bog masakra Yasmine Rezae, koji ću izvoditi i na prijemnom, te sam zadovoljan svojim nastupom, a kako je zadovoljan i profesor, mogu reći da je bilo uspješno, zaključuje Validžić.

A kako je izgledao nastup ovog mladog glumca i maturanta zagrebačke Klasične gimnazije, možete pogledati u potonjem video zapisu.

Pročitajte i ostale tekstove s ovogodišnjeg LiDraNa:

[LiDraNo ’18] ‘Da crkneš od smija’: Zadarski srednjoškolci donose najveće provale i šale u svom školskom listu

[LiDraNo ’18] Učenik šestog razreda o putovanju koje neće zaboraviti: Kako me zagrlila Bosna

[LiDraNo ’18] Ovo su najbolji školski listovi u državi: Krasi ih besprijekoran dizajn i osjetljiva socijalna tematika

[Fotogalerija] Bili smo na otvorenju državne smotre LiDraNo i vidjeli prve nastupe

Komentar: LiDraNo ’18. – Je li Thompsonu mjesto na državnoj smotri?

Fotografije omogućilo gradsko dramsko kazalište Gavella