Pretraga

[LiDraNo ’18] Potrgao izvedbom: Matej je dobroćudni div koji savršeno skida naglaske, a nakon srednje želi biti ‘teta u vrtiću’

A- A+

Jedan od najupečatljivijih pojedinačnih scenskih nastupa na ovogodišnjem LiDraNu zasigurno je imao učenik trećeg razreda Prve ekonomske škole iz Zagreba Matej Koić. On je odigrao ulomak iz Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja te izazvao salve smijeha među brojnim okupljenim kolegama. Uvjerljiva izvedba, očigledno iskustvo na sceni te potpuna transformacija govora rođenog Zagrepčanina, u onaj karakterističan za Dalmatinsku zagoru, na kraju su bili fantastičan koktel.

U to se možete uvjeriti u video klipu Matejeva nastupa, koji se nalazi pri dnu članka, a prije toga, upoznajte ovog ‘dobroćudnog diva’ koji bi nakon srednje želio odgajati djecu u vrtiću.

Majstor za naglaske, iskustvo na sceni godinama brusi u ZKM-u

Izdvojeni članak

[LiDraNo 2018.] Nenad iz Crno bijelog svijeta je odrastao: Pogledajte kako sada izgleda ovaj maturant koji se sprema za ADU

Premda mu gluma na kazališnim daskama nije strana, do nastupa na LiDraNu ne bi došlo, da nije bilo uporne Matejeve profesorice Marine Mladenović, koja ga je dvije godine za redom nagovarala da se prijavi.

– Ovu točku sam se odlučio izvesti zapravo nakon nagovora moje profesorice. Naime, već od petog razreda idem na dramsku sekciju u Zagrebačko kazalište mladih i tako me nekim slučajem prošle godine, dok sam tamo nastupao, došla vidjeti profesorica Mladenović. I kada me vidjela, počela me nagovarati da se prijavim za LiDraNo, no ja prošle godine nisam imao volje za to. Ove godine mi je rekla da moram ići, pokazala mi je par tekstova te savjetovala da bi mi ovaj odlično pasao, tako da sam ga odlučio pripremiti, objašnjava opušteni i flegmatični Matej Koić.

Kao što ste iz njegove izjave mogli zaključiti, već je skupio 6-7 godina iskustva na daskama koje život znače, tako da mu kratki skeč koji je izveo na LiDraNu, nije predstavljao stres.

– Meni je bilo super ovdje na sceni. Nisam imao tremu, mogao sam se dovoljno opustiti što je dalo rezultat, objašnjava Matej uz perfekcionistički dodatak da mu je ‘ipak pobjegla jedna riječ iz teksta’.

Dotakli smo se i njegova uvjerljive promjene naglaska i narječja, na što je ponovno samouvjereno odgovorio.

– Imam to u sebi! Baš mogu dosta naglasaka skinuti, tako da sam u pripremi to doslovno samo pročitao i već je sve štimalo. Samo je trebalo još par riječi uklopiti, kak se točno kažu da to bude savršeno, govori nam Matej.

Matej Koić ‘u civilu’ na pozornici na kojoj je briljirao / foto: Ivan Božić|srednja.hr

Išao bih na Akademiju, ali bi bio i ‘teta u vrtiću’

Izdvojeni članak

Komentar: LiDraNo ’18. – Je li Thompsonu mjesto na državnoj smotri?

S obzirom da je pokazao neosporni glumački talent, a i to da mu je gluma već višegodišnji hobi, pitali smo Mateja hoće li možda krenuti u tom smjeru ili je možda više orijentiran na ekonomiju, s obzirom da pohađa takovrsnu školu.

– Ekonomija me uopće ne zanima, a ADU bih rado volio upisati. A ako tamo ne upadnem na ADU, volio bih ići na pedagoški pa postati ‘teta u vrtiću’, objašnjava Matej Koić uz dopunu da bi idealno bilo da istovremeno studira glumu i predškolski odgoj.

U potonjem video klipu pogledajte nastup Mateja Koića, koji nam veli da mu je ovo samo jedna u nizu transformacija na sceni, budući da je do sada igrao sve od automehaničara do gaya.

Fotografije omogućilo Gradsko dramsko kazalište Gavella.

Pročitajte i ostale tekstove s ovogodišnjeg LiDraNa:

[LiDraNo ’18] Zagrebačka maturantica pita se kako danas ostati u Hrvatskoj: Nemoj mi reći kako otići, reci mi kako ostati

[LiDraNo 2018.] Nenad iz Crno bijelog svijeta je odrastao: Pogledajte kako sada izgleda ovaj maturant koji se sprema za ADU

Komentar: LiDraNo ’18. – Je li Thompsonu mjesto na državnoj smotri?

[LiDraNo ’18] ‘Da crkneš od smija’: Zadarski srednjoškolci donose najveće provale i šale u svom školskom listu

[LiDraNo ’18] Učenik šestog razreda o putovanju koje neće zaboraviti: Kako me zagrlila Bosna

[LiDraNo ’18] Ovo su najbolji školski listovi u državi: Krasi ih besprijekoran dizajn i osjetljiva socijalna tematika

[Fotogalerija] Bili smo na otvorenju državne smotre LiDraNo i vidjeli prve nastupe

[LiDraNo ’18] Uznemirujuća priča o sedamdesetima: Moja i Njegova…ljubav u doba heroina

[LiDraNo ’18] Srednjoškolci-novinari predstavili se brojnim intervjuima, ali i otkrili što ih muči na pragu zrelosti