Pretraga

Studenti s Cvjetnog prikupljaju novac za baku koja se prehranjuje skupljajući boce, a to više neće moći jer ide na operaciju

A- A+

Nakon trideset godina rada dobila je mirovinu od sitnih 1.000 kuna s kojom ne može podmiriti niti režije i lijekove. Sudbina je to brojnih umirovljenika koji su, baš kao i ova baka, primorani snalaziti se kako bi preživjeli mjesec. Ona tako skuplja plastičnu ambalažu, nerijetko u blizini studentskih domova. Uskoro ide na operaciju očiju i neko vrijeme neće moći raditi. S njom su se odlučili solidarizirati stanari Studentskom doma Cvjetno naselje u Zagrebu pa su pokrenuli dirljivu humanitarnu akciju u kojoj će prikupljena novčana sredstva donirati upravo toj baki. Danas u od 16.30 ispred menze na Cvjetnom postavljena je kutija u kojoj se prikupljaju donacije.

Foto: Srednja.hr

U Hrvatskoj je, pogotovo zadnjih godina, čest prizor umirovljenika koji su, uslijed loše financijske situacije, primorani prikupljati plastičnu ambalažu i tako se snalaziti da bi preživjeli. Nije rijedak prizor vidjeti ih u studentskim domovima. Ovih dana, stanari Cvjetnog naselja u Zagrebu s jednom su se umirovljenicom odlučili solidarizirati i barem malo joj olakšati svakodnevicu sljedećih nekoliko mjeseci.

Ispred menze na Cvjetnom postavit će kutiju za donacije

Radi se o baki koja redovito skuplja limenke i boce u Studentskom domu Cvjetno naselje. No, uskoro studenti odlaze na ljetne praznike, a umirovljenica mora na operaciju očiju zbog koje neko vrijeme neće moći raditi. Stanari Cvjetnog pokazali su da imaju veliko srce pa će već od ovog poslijepodneva postaviti kutiju s donacijama ispred menze na Cvjetnom.

– Imamo odobrenje i akcija kreće od večere, od 16:30, ispred menze. Vjerujem da svi znate za bakicu koja skuplja boce oko doma. Mislim da treba našu pomoć. Razgovaram inače s ljudima koji se snalaze na sve moguće načine da prežive pa tako i s tom gospođom. Postoji više razloga za ovu akciju. Uskoro većina studenata ide doma te samim time smanjuje se vjerojatnost da će gospođa prikupiti dovoljno boca za da ima za život. Kaže da živi na budžetu od 20 kn dnevno i da joj je to dnevni cilj, skupiti 40 boca što i nije nekada jednostavno. Baka ide uskoro na operaciju očiju te neće neko vrijeme moći raditi. Radila je 30 godina i dobila mirovinu od nekih 1000 kuna što joj ne pokriva režije i lijekove, stoji u objavi jednog studenta.

Iz tog razloga, navodi, odlučio je organizirati humanitarnu akciju u kojoj bi prikupili 1800 kn, što bi u 3 mjeseca, dok studenata nema u domu, gospođi osiguralo dnevni budžet od 20 kuna.