Pretraga

Druženje sa srednja.hr u Osijeku: Mladi, dođite na našu tribinu i razgovor

A- A+

Udružili smo snage s udrugom DKolektiv iz Osijeka i organiziramo druženje na kojem ćemo razgovarati o nizu zanimljivih i važnih tema! Na tribini pod nazivom ‘Koji izbori su najvažniji: učenički, studentski ili EU?’ sudjelovat će učenica, student, nastavnica i predstavnik udruge koja radi s mladima. Nakon tribine, održat će se world café, moderirani razgovor u malim grupama na kojem će svatko imati priliku reći svoja mišljenja o temama koje se tiču mladih i političke pismenosti. U Osijeku se družimo 30. siječnja s početkom u 17 sati u Društvenom ateljeu.

'Koji izbori su najvažniji: učenički, studentski ili EU

srednja.hr i udruga DKolektiv pozivaju na tribinu i world café | Foto: srednja.hr

U školi biramo predsjednika razreda, na faksu članove studentskog zbora, ali jesmo li zbog toga politički pismeniji? Naučimo li što je demokracija i zašto je važna? DKolektiv – organizacija za društveni razvoj i portal srednja.hr organiziraju događaj na kojem će se govoriti upravo o tome.

U Društvenom ateljeu, 30. siječnja s početkom u 17 sati, osmislili smo druženje na kojem ćemo govoriti o nizu zanimljivih tema. Posebno nas raduje čuti vaša razmišljanja o njima pa smo osigurali da se imate priliku izraziti.

Očekuje nas tribina na kojoj će sudjelovati učenica četvrtog razreda Opće gimnazije Lejla Jerab, student Ekonomskog fakulteta u Osijeku Saša Milaković, profesorica politologije i sociologije u Općoj gimnaziji
u Osijeku Gracija Rezić i predstavnik udruge DKolektiva Nikica Torbica. Raspravu će moderirati glavni urednik portala srednja.hr, Marko Matijević.

Raspravljat će se o tome koliko mladi imaju mogućnost utjecati na svoje iskustvo obrazovanja, jesu li studentski zborovi ozbiljno shvaćeni i mogu li činiti stvarne promjene te osjećaju li se mladi, uopće, spremno za izlazak na izbore. Čut ćemo i kako ih škola politički (ne)opismenjuje te kako udruge mogu u tome doprinijeti.

Nakon tribine, pripremamo world café kroz koji će svi sudionici događaja, u malim grupama i uz pomoć moderatora, moći izraziti svoja mišljenja o raznim temama. Zanimaju nas vaša iskustva, stavovi i rješenja koja imate za poboljšanje političke pismenosti kod mladih.

Kako biste sudjelovali, prijavite se ispunjavanjem obrasca dostupnog putem ovog linka. Broj sudionika je ograničen, stoga ne čekajte s prijavom! Kako vam niti jedna vijest o događaju ne bi promaknula, pridružite se i putem Facebook događaja ovdje.


Događaj se provodi u sklopu projekta Izvankurikularna aktivnost za pametnog mladog glasača čiji je nositelj portal srednja.hr. Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem