Pretraga

Gordan Bosanac je magistrirao i u Zagrebu i u Londonu, ali na vrlo različitim područjima

A- A+

Uoči izbora za Europski parlament, 9. lipnja, donosimo obrazovne kartone nositelja svake od kandidacijskih lista iz Hrvatske. Gordan Bosanac nositelj je liste platforme Možemo! koja se ove godine prvi puta kandidira za Europski parlament. Osnovnu školu Mladen Iveković koja je 1991. godine promijenila ime u Oton Iveković, završio je u Zagrebu. U istom gradu je maturirao u II. gimnaziji. Potom je otišao na zagrebački Prirodoslovno-matematički fakultet gdje je stekao titulu diplomiranog inženjera fizike. Nakon toga je nastavio obrazovanje u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje na University College London magistrirao na području ljudskih prava na školi javnih politika.

Foto: Možemo/ilustracija: srednja.hr

Do sada objavljene obrazovne kartone preostalih kandidata na izborima za Europski parlament u 2024. možete pronaći na portalu srednja.hr pod oznakom ‘obrazovni karton EU kandidata’.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Sve vijesti iz projekta pratite u rubrici Izborni predmet.

EU emblem