Pretraga

Ivan Penava zbog rata je promijenio tri srednje škole, a nakon studija bio je nastavnik i ravnatelj

A- A+

Na portalu srednja.hr možete pronaći obrazovne kartone nositelja kandidacijskih lista na izborima za Europski parlament 9. lipnja. Na redu je Ivan Penava, nositelj liste Domovinski pokret, inače aktualni gradonačelnik Vukovara. Kako stoji u njegovoj biografiji, bio je učenik OŠ Siniše Glavaševića, nakon čega je upisao srednju Matematičko-informatičku školu u Vukovaru. Zbog rata je školovanje nastavio u Gimnaziji Varaždin, a 3. i 4. razred srednje škole završio je u zagrebačkoj XV. gimnaziji (MIOC). Ivan Penava potom upisuje i završava Kineziološki fakultet u Zagrebu i postaje profesor kineziologije. Nakon studija je bio nastavnik tjelesnog u Ekonomskoj školi Vukovar, a potom i ravnatelj te škole. Tjelesni je nakratko predavao i na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru. U Penavinoj biografiji stoji i da je 2010. upisao doktorski studij na Ekonomskom fakultetu i da još samo mora obraniti doktorski rad, no nema naznaka da je tu razinu studija do sada završio.

Foto: Vukovar.hr/ilustracija: srednja.hr

Do sada objavljene obrazovne kartone preostalih kandidata na izborima za Europski parlament u 2024. možete pronaći na portalu srednja.hr pod oznakom ‘obrazovni karton EU kandidata’.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Sve vijesti iz projekta pratite u rubrici Izborni predmet.

EU emblem