Pretraga

Možda vas iznenadi što je studirao političar Božo Petrov: Bio je i asistent na fakultetu

A- A+

Predstavljanje obrazovnih kartona nositelja kandidacijskih lista na izborima za Europski parlament nastavljamo Božom Petrovom. Petrov je na izborima koji se održavaju 9. lipnja nositelj zajedničke liste Mosta, Hrvatskih suverenista i Hrvatske stranke prava. Završio je Osnovnu školu Stjepan Radić u Metkoviću, a potom je bio učenik Franjevačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Sinju. Nakon srednje upisuje Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru. Božo Petrov može se pohvaliti da je 2010. godine položenim specijalističkim ispitom stekao zvanje psihijatra. Od zanimljivosti iz njegove biografije na stranicama Hrvatskog sabora valja izdvojiti i one da je bio asistent na fakultetu na kolegiju Medicinska informatika i znanstvena metodologija, a potom i stručni suradnik na fakultetu za područje medicinske informatike i biostatistike.

Foto: Hrvatski sabor/ilustracija: srednja.hr

Do sada objavljene obrazovne kartone preostalih kandidata na izborima za Europski parlament u 2024. možete pronaći na portalu srednja.hr pod oznakom ‘obrazovni karton EU kandidata’.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Sve vijesti iz projekta pratite u rubrici Izborni predmet.

EU emblem