Pretraga

VIDEO: Pitali smo mlade u Puli znaju li naše eurozastupnike: ‘Oduvijek slušamo kako su političari glupi’

A- A+

Mladi u Puli sudjelovali su u našoj anketi o prepoznavanju europarlamentaraca. Od tri hrvatska europarlamentarca, dvoje su vrlo blizu Istri. Našim ispitanicima su djelovali jako poznato, ali ih nisu mogli imenovati. No prepoznali su da su sva trojica političari, iako nisu znali da su u Europskom parlamentu.

Foto: Srednja.hr

Studenti u Osijeku i Dubrovniku nisu baš najbolje znali naše aktualne europarlamentarce. Kako smo ranije pisali, Hrvatska u Europskom parlamentu ima 12 zastupnika, a naša država usvaja 60 do 80 posto zakona koje usvoji ovo političko tijelo na svojim sjednicama u Strasbourgu i Bruxellesu. Trenutno je najbolja bila studentica u Dubrovniku koja je točno imenovala Ivana Vilibora Sinčića. No, navela je kako o njemu nema neko posebno mišljenje, niti prati njegov politički rad. Stoga nas je zanimalo koliko europsku politiku prate mladi i studenti u Puli.

Izdvojeni članak

Starije generacije Europljana ispričale kako nisu uvijek smjele glasati: Poslali su poruku unucima

Ovoga puta, imali smo tri europarlamentarca: Mislava Kolakušića, Valtera Flegu i Toninu Piculu. Od toga su Picula i Flego upravo s područja Istre i Kvarnera. Naši ispitanici su povezali ova tri lica s politikom. Najprepoznatljiviji je bio Flego, ali nitko se nije uspio sjetiti njegovog imena. Naše smo sugovornike pitali i zašto mladi ne prate politiku.

– Pa ja mislim da je to zato što oduvijek slušamo kako su političari glupi i tako to. I mislim da baš zato što ne znamo dovoljno o tome, rekla nam je jedna mlada djevojka u Puli.

Što su nam još rekli o europarlamentarcima i europskoj politici, pogledajte u videu u nastavku.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem