Pretraga

Zadatak dana: Ako dobro poznajete naše nacionalne parkove, odgovorite na ovo pitanje

A- A+

S ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine, naši su nacionalni parkovi dobili dodatnu pozornost i podršku kroz EU fondove te razne inicijative za zaštitu okoliša. S osam nacionalnih parkova, uključujući poznate Plitvičke jezera, Krku i Paklenicu, Hrvatska doprinosi mreži zaštićenih područja Natura 2000, koja je usmjerena na očuvanje ugroženih vrsta i staništa diljem članica EU. Ako poznajete nacionalne parkove u Hrvatskoj, trebali biste znati i koji obuhvaća dio otočnog arhipelaga u Jadranskom moru.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.


EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.