Pretraga

Zaigrajte online kviz i osvojite mobitele: Pobjednike zovemo u veliko finale s Moranom Zibar

A- A+

Tijekom idućih nekoliko tjedana, pokažite svoje znanje i kreativnost i zaigrajte naš EU kviz na platformi kvizovi.srednja.hr. U drugu od četiri runde online kvizova možete se uključiti već sad. Tražimo korisnike čija će pitanja prikupiti najviše odgovora, kao i onog s najkreativnijim postavljenim pitanjem kojeg će odabrati Morana Zibar. Uz online kvizove, čeka nas i pub kviz finale. Ukupan nagradni fond iznosi gotovo 6.000 €!

eu kviz srednja.hr

Uključite se u naš EU kviz online i osigurajte mjesto u pub kviz finalu s Moranom Zibar | Foto: srednja.hr

Koliko dobro poznajete geografiju, povijest, znanost i politiku Europske unije? Imate priliku pokazati svoje znanje, naučiti nešto novo i osvojiti vrijedne nagrade! Udružili smo se s Moranom Zibar, lovkinjom u kvizu Potjera, i organizirali četiri runde EU kvizova na platformi kvizovi.srednja.hr, kao i veliko pub kviz finale uživo.

Očekuju nas četiri runde online kvizova. Prva će biti s temom povijesti i geografije u Europskoj uniji, druga s temom okoliša, treća tehnologije i četvrta znanosti. Druga runda kreće danas, a traje do 29. travnja.

Tražimo korisnike s najviše odgovora na postavljena pitanja. Uz to, korisnici koji postave najkreativnije pitanje po izboru Morane Zibar također osvajaju nagrade! Tri pobjednika svake runde, po dva s najviše točnih odgovora i jedan s najkreativnijim pitanjem, osvajaju mobitel POCO X5 Pro 5G – 6+128 GB u vrijednosti od 299 €.

Uz to, pobjednici prve tri runde online kvizova dobivaju pozivnicu na pub kviz finale uživo koje organiziramo u Zagrebu. Sudionici pub kviza natjecat će se za glavnu nagradu u vrijednosti od gotovo 1.500 €, stoga ne oklijevajte nego si osigurajte ulaznicu za finale.

Sve jasno? Ovo su, dakle, pravila!

1. Postavljajte kreativna pitanja u odgovarajuću temu

Svaka runda ima temu, a tema druge runde su zelene politike Europske unije i održivost. Pitanja u prvoj rundi natjecanja postavljajte u temu #EUizbori2024 i podtemu #okoliš.

Možete pitati, recimo, koja zemlja Europske unije najviše reciklira, koja je poznata po svojim tulipanima i zelenim politikama ili koji je prvi europski ‘zeleni otok’. Budite što kreativniji, jer po završetku prve runde Morana Zibar bira najkreativnije pitanje. Korisnik koji ga je osmislio osvaja Poco mobitel u vrijednosti od 299 €.

Važno je znati da će svako pitanje prije objave biti pregledano i odobreno. Postavljajte ih u ispravnu temu i podtemu, jer se u suprotnom neće računati u natjecanju.

2. Skupljajte odgovore na svoja pitanja

Osim što tražimo kreativna pitanja, tražimo i korisnike na čija će pitanja najviše ljudi odgovarati. Korisnici čija pitanja u temi #EU izbori 2024 i podtemi #okoliš prikupe najviše odgovora drugih korisnika, osvajaju nagrade.

To znači da što više pitanja postavite, imate više prilike za prikupiti najviše odgovora! Dva korisnika koja na završetku prve runde postave pitanja s najviše odgovora, osvajaju Poco mobitele u vrijednosti od 299 €.

3. Druga runda traje do 29. travnja

Prva runda online kviza trajala je od 3. travnja u 00:00 sati do 15. travnja u 23:59 sati.

Druga runda s temom okoliša održava se upravo, a traje od 16. travnja do 29. travnja. Treća runda na temu tehnologije planirana je od 6. svibnja do 20. svibnja. Četvrta runda s temom znanosti bit će od 22. svibnja do 6. lipnja.

Uzimat će se u obzir samo pitanja i odgovori zabilježeni u tom periodu.

4. Pobjednici prve tri runde dobivaju pozivnicu za finale

Veliko pub kviz finale kojeg će voditi Morana Zibar održat će se krajem svibnja u Zagrebu. Pobjednici prve tri runde dobit će pozivnicu za sudjelovanje. Svi ostali koji žele sudjelovati, a nisu pobijedili na online kvizovima, moći će se prijaviti, no pobjednici će imati prednost.

Na EU pub kvizu odgovarat ćemo na zabavna pitanja o Europskoj uniji. Pobjednicima je osigurana glavna nagrada u vrijednosti od gotovo 1.500 €, a riječ je o pet POCO X5 Pro 5G – 6+128 mobitela u vrijednosti od 299 €!

Za drugo i treće mjesto, tu su utješne nagrade. Tim na drugom mjestu osvaja pet Amazfit Zepp E Onyx pametnih satova u vrijednosti od 133 €, a tim na trećem mjestu dobit će pet Redmi Buds 5 slušalica u vrijednosti od 49 €.

Top lista s korisnicima s najvećim brojem odgovora bit će postavljena na kvizovi.srednja.hr i na portalu srednja.hr.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem

Tekst nagradnoj natječaja pronađite ispod.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab