Pretraga

Zadatak dana: Ako se pripremate za maturu Biologije i želite prolaz, ovaj detalj trebali biste znati

A- A+

Državna matura sve je bliže. Ove godine maturanti mogu pisati najviše pet izbornih predmeta, a jedan od popularnijih svake godine je i Biologija. Na toj maturi maturante čeka 54 zadatka, od čega je 40 zadataka zatvorenoga tipa koji donose 50 posto mogućih bodova i 14 zadataka otvorenoga tipa koji donose ostatak bodova. U našem sustavu jedan je korisnik postavio pitanje koje bi trebali znati svi koji na maturi Biologije žele barem prolaz.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.