Pretraga

Zadatak dana: Ako se smatrate klimatskim aktivistom, ovaj zadatak riješit ćete ‘k’o od šale’

A- A+

Jedan je korisnik internetskog engleskog rječnika Collins još u 2020. godini predložio novu frazu klimatski aktivist. Opisuje je kao osobu koja se aktivno zalaže za prepoznavanje i rješavanje pitanja klimatskih promjena, a kao primjer navodi i utjecaj Grete Thunberg. Svaki znalac o klimatskim promjenama trebao bi znati odgovoriti i na pitanje koje je jedna naša korisnica postavila u sustavu kvizovi.srednja.hr koji smo izdvojili za današnji zadatak dana.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.


EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.