Pretraga

Zadatak dana: Ako ste imali prolaznu ocjenu iz Biologije u školi, ovo pitanje o parkovima prirode morate znati

A- A+

Jedna od tema koje se obrađuju na satovima Prirode i Biologije tijekom osnovne i srednje škole su nacionalni parkovi te parkovi prirode. Uglavnom treba znati nabrojiti sve nacionalne parkove i parkove prirode koji su u Hrvatskoj, ali i reći ponešto o karakteristikama svakog. I dok Hrvatska ima osam nacionalnih parkova, u našem današnjem zadatku dana pitamo vas koliko trenutno ima zaštićenih parkova prirode u Hrvatskoj.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.


EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.