Pretraga

Zadatak dana: Ako ste u osnovnoj briljirali u geografiji, trebali biste znati odgovor na ovo pitanje

A- A+

Svako proširenje Europske unije donosi ne samo povećanje teritorija i populacije, već i dublje ekonomske, socijalne i političke integracije među državama članicama. Od svog osnivanja, EU se proširila u nekoliko valova kroz koje nastoji težiti svojim osnovnim ciljevima, što uključuje promicanje mira i pojedinih vrijednosti.  Najveće se proširenje dogodilo 1. svibnja 2004. godine kada je čak 10 novih zemalja ušlo u EU. Znate li koliko stanovnika u milijunima ima površinom najveća zemlja od njih? Napomena: Zbog dostupnosti različitih podataka, broj je aproksimativan.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.