Pretraga

Zadatak dana: Ako ste upoznati s politikom i povijesti 20. stoljeća, morate znati odgovor na ovo pitanje

A- A+

Europska ekonomska zajednica (EEZ), osnovana Rimskim ugovorom 1957. godine, predstavljala je ključni korak prema ekonomskoj integraciji Europe. Cilj zajednice bio je stvaranje zajedničkog tržišta koje omogućava slobodan protok roba, usluga, kapitala i radne snage među članicama. EEZ je postavila temelje za modernu Europsku uniju, uspostavljajući institucije i mehanizme koji su omogućili usklađivanje ekonomskih politika i promicanje ekonomske stabilnosti u regiji. Kao reakcija na njeno osnivanje, osnovana je jedna organizacija. Znate li koja?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.