Pretraga

Zadatak dana: Budući pravnici ne bi smjeli ‘kiksati’ na ovom pitanju, pokušajte točno odgovoriti

A- A+

Građani imaju pravnu zaštitu u svakoj državi članici Europske unije, objašnjeno je na njihovim internetskim stranicama, a sudske odluke država članica priznaju se i provode u drugim državama članicama. Kako u Hrvatskoj, tako i na razini Europske unije postoje posebni sudovi ili pak organizacije pravnika. U zadatku dana izdvojili smo pitanje koje bi trebali znati svi budući pravnici.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.