Pretraga

Zadatak dana: Čak ako ste briljirali u školi, ovo pitanje o UNESCO-u moglo bi vas zbuniti

A- A+

Na UNESCO-ve popise kulturne baštine mogu ući nepokretna i nematerijalna kulturna dobra. Hrvatska kulturna dobra prvi put su na tu listu upisana 1979. godine. Do sada su na UNESCO-vim listama dobra iz 168 zemalja svijeta. Broj dobara je 1.199. U današnjem zadatku dana pitamo vas koja od ovih europskih država, ujedno i članica Europske unije, ima najviše UNESCO lokaliteta.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.