Pretraga

Zadatak dana: Čuli ste za Institut Ruđer Bošković, ali znate li tko ga je osnovao?

A- A+

Institut Ruđer Bošković u Zagrebu, osnovan 1950. godine, vodeća je znanstvena ustanova u Hrvatskoj u polju prirodnih i biomedicinskih znanosti, kao i razvoja visokih tehnologija. Ime je dobio po poznatom hrvatskom znanstveniku iz 18. stoljeća, Ruđeru Boškoviću, čiji rad je temelj za mnoge moderne znanstvene discipline. Znate li tko je zaslužan za osnivanje Instituta Ruđer Bošković?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.