Pretraga

Zadatak dana: Dobro se snalazite na karti? Pokažite znanje na ovom pitanju o planinskim vrhovima

A- A+

I dok se u školi uči o planinskim vrhovima te njihovim visinama, te se brojke kroz godine mogu promijeniti. Naime, zbog geoloških procesa, erozije, potresa ili pomicanja tektonskih ploča planinski vrhovi mogu se ponešto smanjiti ili povećati. U današnjem zadatku dana pitamo vas znate li koji je najviši vrh Europske unije. Za odgovor na to pitanje morat ćete povezati znanje o najvišim vrhovima, u kojim se oni državama nalaze i je li država u kojoj se vrh pronalazi uopće članica Europske unije.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.