Pretraga

Zadatak dana: Dvije zemlje ušle su u EU 2007. godine, znate li u kojoj se regiji nalaze?

A- A+

Proširenje Europske unije 2007. godine dodatno je proširilo geografske i kulturne granice EU-a, uključujući tako zemlje s bogatom poviješću i raznolikom kulturnom baštinom. Integracija tih zemalja donijela je novu dinamiku u političkom, ekonomskom i društvenom kontekstu EU-a. Posebno je važno napomenuti kako su ove nove članice značajno doprinijele jačanju jedinstvenog tržišta, kao i jačanju kohezije i solidarnosti među državama članicama. No, znate li u kojoj se europskoj regiji nalaze te dvije zemlje koje su pristupile Europskoj uniji 2007. godine?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.