Pretraga

Zadatak dana: EU ima program za poticanje znanstvenih istraživanja i inovacija, znate li od kada?

A- A+

Program Obzor Europa ključna je inicijativa Europske unije namijenjena poticanju znanstvenih istraživanja i inovacija. S budžetom od oko 95,5 milijardi eura, program nastavlja tradiciju izvrsnosti i suradnje iz prethodnih programa Okvirnih programa za istraživanje i tehnološki razvoj. Program je, naime, dizajniran kako bi omogućio Europi da održi svoju znanstvenu prednost, rješava ključne društvene izazove i podupire održivi razvoj, istovremeno promičući suradnju između akademske zajednice, industrije i javnog sektora na međunarodnoj razini. Znate li kada je program počeo svoje djelovanje?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.