Pretraga

Zadatak dana: I pravi Istrijani pomučit će se točno odgovoriti na ovo pitanje iz njihove prirode

A- A+

Hrast je drvo iz porodice bukava koje ima spiralno raspoređene pupove, a plod mu je žir. Konkretno, hrast lužnjak listopadno je stablo promjera debla i do 2,5 metara. Može živjeti do 2.000 godina. I dok je hrast lužnjak obično karakterističan za Slavoniju i nizine, u našem sustavu kvizova jedan je korisnik postavio zanimljivo pitanje. Pokušajte odgovoriti na pitanje gdje se u Istri može pronaći hrast lužnjak.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.


EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.