Pretraga

Zadatak dana: Jedan od osnivača CERN-a bila je Jugoslavija, no znate li kada je Hrvatska postala član?

A- A+

CERN je Europski laboratorij za fiziku čestica i najveći je znanstveni laboratorij na svijetu. Osnovalo ga je 1954. Europsko vijeće za nuklearna istraživanja. Svrha su mu fundamentalna istraživanja na području fizike elementarnih čestica. I dok je Jugoslavija jedan od osnivača CERN-a iz kojeg je kasnije izašla jer nije mogla plaćati godišnju članarinu, mi vas pitamo kada je Hrvatska postala članom.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.