Pretraga

Zadatak dana: Koja od ovih četiriju zemalja nije ušla u EU 2004. godine?

A- A+

Veliko proširenje Europske unije 2004. godine predstavljao je značajan trenutak u povijesti jer je tada ušlo čak 10 novih članica. Ovo proširenje je simboliziralo kraj podjele Europe koja je trajala od Hladnog rata, promovirajući stabilnost, demokraciju i ekonomski razvoj u srednjoj i istočnoj Europi. Osim toga, ovo je proširenje također doprinijelo jačanju unutarnjeg tržišta i povećanju kulturne raznolikosti. Znate li koja od ove četiri navedene zemlje nije pristupila Europskoj uniji 2004. godine?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.