Pretraga

Zadatak dana: Koliko poznajete glavne gradove zemalja u Europi? Na ovom ne biste smjeli pogriješiti

A- A+

Nakon prošlogodišnje državne mature u kojoj je na ispitu Hrvatskog jezika glavnim gradom Turske proglašen Istanbul, mnogi su naučili da je glavni grad Turske Ankara. Do zabune može doći jer u drugim državama najveći gradovi ponekad nisu glavni gradovi države. Jedan naš čitatelj u našem sustavu kvizovi.srednja.hr postavio je zanimljivo pitanje o glavnim gradovima zemalja Europske unije pa smo ga izdvojili za zadatak dana.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.