Pretraga

Zadatak dana: Mađarska ima dosta nacionalnih parkova, ali znate li točan broj?

A- A+

Nacionalni parkovi u Mađarskoj predstavljaju dragocjene prirodne resurse unutar Europske unije koji se ističu svojom biološkom raznolikošću i zaštićenim ekosustavima. Parkovi poput Hortobágya, najvećeg mađarskog nacionalnog parka i Aggteleka, koji je UNESCO-ova svjetska baština, predstavljaju vitalne ekološke oaze unutar zemlje. Ovi parkovi nisu samo domaćini bogatstva flore i faune, već i ključni igrači u očuvanju prirodnih staništa i promicanju održivog turizma u skladu s europskim smjernicama za zaštitu okoliša. Znate li koliko Mađarska ima nacionalnih parkova?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.


EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.