Pretraga

Zadatak dana: Možete li prepoznati koja od navedenih zemalja još nije priznala Kosovo?

A- A+

Prve zemlje koje su priznale Kosovo, još 2008. godine, bile su Kostarika i Afganistan, a ubrzo su to napravili i Albanija, Francuska, Turska, SAD i Velika Britanija. Nakon toga sve do danas Kosovo su priznale i mnoge druge države, kao i one koje su članice Europske unije. Možete li odgonetnuti koja od navedenih država još nije priznala neovisnost Kosova?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.