Pretraga

Zadatak dana: Nije samo NASA glavna, istraživanju svemira doprinosi i Europska unija – znate li kako?

A- A+

Europska unija igra ključnu ulogu u znanstvenim istraživanjima, a doprinosi i istraživanju svemira. Poznato je i da EU također promiče politike i zakonodavne okvire koji olakšavaju pan-europsku suradnju u svemirskim znanostima te tako potiče inovacije i razvoj tehnologija koji mogu imati širok spektar primjena, od telekomunikacija do nadzora okoliša. Prema tome, ovo ne samo da jača znanstvenu i tehnološku bazu u Europi, već i potiče ekonomski razvoj i stvaranje visoko kvalificiranih radnih mjesta. No, vratimo se na trenutak na svemir. Znate li konkretno kako je Europska unija doprinijela njegovom istraživanju?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.