Pretraga

Zadatak dana: Nikolu Teslu možemo vidjeti na kovanicama eura, ali znate li ovaj detalj iz njegova života?

A- A+

Jedan od najvećih znanstvenika prošlog stoljeća bio je Nikola Tesla. Rođen je 1854. godine u mjestu Smiljan nedaleko od Gospića. Najveći doprinos dao je u sustavu električne energije koristeći izmjeničnu struju. Od uvođenja eura u Hrvatskoj Teslu možemo vidjeti na kovanicama 10, 20 i 50 centi. Preminuo je u 87. godini života 1943. godine, znate li gdje?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.