Pretraga

Zadatak dana: Odgovor na ovo pitanje koje spaja geografiju, povijest i biologiju malo tko će znati

A- A+

Europski parlament već godinama potiče zelene alternative, među kojima je i obnovljiva energija. Tako se bore protiv klimatskih promjena i pokušavaju smanjiti korištenje fosilnih goriva. Europska unija na svojim internetskim stranicama kao obnovljive izvore energije spominje vjetar, solarnu energiju, energiju plime i oseke, bioplin i – hidroenergiju. U našem sustavu kvizovi.srednja.hr jedan je korisnik postavio pitanje o prvoj hidroelektrani u Europi, pokušajte odgovoriti na njega.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.


EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.