Pretraga

Zadatak dana: Pitke vode sve je manje, ali moglo bi vas iznenaditi u kojoj je državi ima najviše

A- A+

Za cijenu jedne boce mineralne vode dobili biste gotovo 700 litara vode iz slavine. Kazao je to jednom prilikom bivši luksemburški europarlamentarac Christophe Hansen. Europska unija svojom Direktivom o vodi za piće želi povećati povjerenje potrošača i potaknuti ih na konzumaciju vode iz slavine. Prema njihovim podacima najveću prosječnu potrošnju vode iz slavine ima Italija, a najmanju Malta. No, u današnjem zadatku dana pitamo vas koja zemlja ima najveće zaliha pitke vode po stanovniku u Europskoj uniji.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.


EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.