Pretraga

Zadatak dana: Samo pravi poznavatelji nacionalnih parkova moći će odgovoriti na ovo pitanje

A- A+

Europski kontinent broji više od 400 nacionalnih parkova. Od toga Hrvatska ima njih osam. Nacionalni parkovi po svojoj definiciji prostrana su i neizmijenjena područja kopna ili mora s brojnim prirodnim vrijednostima te ekosustavima. Imaju i znanstvenu te rekreativnu namjenu. U Europi je poznat jedan nacionalni park i to po svojim ledenjacima i ledenim špiljama, znate li gdje se on nalazi?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.


EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.