Pretraga

Zadatak dana: Svi znamo koje su najveće zemlje EU-a, ali znate li koja je površinom najmanja?

A- A+

Među zemljama Europske unije, po površini se izdvajaju Francuska, Španjolska i Švedska kao tri najveće. Francuska, s površinom od oko 551.695 kvadratnih kilometara, prednjači kao najveća država EU-a, obuhvaćajući tako raznolike pejzaže od urbanih centara do ruralnih područja i prekrasnih prirodnih rezervata. Španjolska, sa svojih približno 505.992 kvadratna kilometra, druga je po veličini, a treće mjesto zauzima Švedska s oko 450.295 kvadratnih kilometara. No, znate li koja je površinom najmanja zemlja EU-a?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.