Pretraga

Zadatak dana: Tko brine o okolišu, morat će znati odgovoriti na pitanje o ovoj važnoj direktivi

A- A+

Iz područja zaštite prirode Europska unija donijela je niz direktiva. Kako navode na svojim internetskim stranicama, europska politika zaštite okoliša temelji se na načelima opreznosti, preventivnog djelovanja i uklanjanja onečišćenja na samom izvoru. Još na sastanku Europskog vijeća 1972. čelnici država izrazili su potrebu za politikom zaštite okoliša. Za zadatak dana izdvojili smo pitanje o europskoj direktivi usmjerenoj na zaštitu staništa te divlje flore i faune.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.


EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.